Tja een ietwat scherpe titel, maar het lijkt er toch een beetje op dat we in carnaval-slaap zijn gesukkeld met zijn allen. Niet vreemd na zo’n bewogen jaar, maar de hoogste tijd om carnaval-wakker te worden!

Gelukkig kunnen de leden van Goei Geknoei de eerste alinea overslaan. Zij zijn, zoals te zien was op DTV, al lang begonnen met het bouwen van hun praalwagen. Zoals het hoort: gas erop en de titel verdedigen. Niet dat ik ervaring mee heb, enfin.

Ook Jeugdcarnaval kan de eerste alinea overslaan: zij zijn ook al in volle gang begonnen. Zo trok er namelijk recent een grote pluim witte rook over het Moesland: het nieuwe jeugdprinsenpaar is gekozen. Op het jeugd 11-11 bal op 14 november zullen wij voor het eerst kennis maken met de nieuwe jeugdhoogheden. Daarnaast kan er aangemeld worden voor de lascursus en zijn de genomineerden voor “Club van het jaar” bekend gemaakt.

Het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden kan ook de eerste alinea overslaan: zoals te lezen was in het Brabants Dagblad, zijn zij al jaren bezig met een nieuwe bouwschuur alias nishut. Zeker nu die bij De Loef komt te vervallen, wordt de situatie niet minder nijpend. En ja, we kunnen de gemeente Landerd dan wel wakker maken, maar die gaan de laatste twee maanden ook niks meer doen hierin. In januari maar op de platte (carnavals)kar naar Uden!

De raad van 11 en MnM zijn eigenlijk ook grotendeels al wel wakker aangezien de meeste commissies hun eerste bijeenkomsten alweer gehad hebben. Er is zelfs al nieuwe aanwas gevonden, die we op 11-11 bal zullen presenteren.

En aangezien zowel onze prinselijke dansgarde als de hofkapel al menige weken aan het oefenen zijn, kan het ook daar niet aan liggen.

Tja, dan zijn het vooral de Moeszakken en Moeszakkinnen die in actie mogen komen. Maar ja, je kunt slechts nu al in je bloemetjesgordijn de straat op. Alhoewel: met een orkestje erbij, een liedje en een nieuwe supermarkt zie ik toch wel mogelijkheden voor al die mensen. Onderstaande dingen kunnen zeker al gedaan worden:

  • Opdraven in feestkledij op het 11-11 bal in De Raaf op 13 november vanaf 18:00
  • Inschrijven voor de optocht via de site: https://moesland.nl/inschrijven-optocht/
  • Alvast een schôn pekske uitzoeken en klaarhangen
  • En plaats alvast eens een leuke carnavalsfoto op je social media. Bijvoorbeeld op 11-11 om 11:11.
  • Stuur deze week naar minimaal 1 iemand het woord carnaval via WhatsApp met de opdracht dat diegene dat zelf ook doet.

Volgens mij moet het dan zeker allemaal goed komen en zijn we allemaal op tijd wakker voor de komende carnaval!

Tot snel, tot alaaf! Prins Twan d’n Uurste