Tja, vorig jaar kondigde ik het al aan: alles we dit jaar (2021 dus) overslaan, doen we volgend jaar (2022 dus) dubbel! Nou, dat bedoel ik dus: gewoon 2x carnaval vieren! Hoe vet.

Maar eerst nog het jaar openen. Dat deden we op zaterdag 13 november. Iets anders dan gehoopt: online. Even schakelen voor ons, maar ach het wordt weer geregeld. Hoeveel meer werk was dat voor de Jeugdcarnaval: schakelen, schakelen, schakelen. Net toen de hele zaal met programma was omgebouwd naar een “safe zone” met bijbehorende maatregelen, helpende handjes en communicatie, kwam er een telefoontje van de basisschool: er moet per direct een klas in quarantaine: dus geen 11-11 bal voor de jeugd. Balen, maar ook hier weer: schakelen (en afbreken/opruimen helaas).

Tijdens de opnames voor de online mededelingen maakten we voor het eerst kennis met een nieuw initiatief: MoesNOS2.0. Deze nieuwsreporters brengen al het Moeslands nieuws in beeld met cameramensen, geluidstechnicus en eigen interviewers. Een ware aanwinst voor ons Moesland. Onze bijdrage is nog steeds te bekijken op YouTube. Mijn spreuk voor dit jaar: “In ut Moesland wört Zot Gefrot”!

In de avond ging ik samen met de prinses een hapje eten bij de grootvorst en diens vrouw. Iets lekkers werd gehaald en zo dachten we een rustig avondje tegemoet te gaan. Maar niets was minder waar. Na afwisselende bezoekjes van enige leden van raad van 11 en bestuur, stond daar ineens de voltallige hofkapel. Geweldig! Voor ons! Allemaal geregeld, zonder dat wij het wisten. Heel bijzonder WEER. We hebben enorm genoten en hebben dat daags erna nog eens dunnetjes overgedaan bij de brunch. De prinses mocht dat weekend net zoveel serenades ontvangen als de volledige 2 jaar hiervoor. Een goed begin dus van WEER een bijzonder carnavalsjaar.

Jaja, en dan gaan de voorbereidingen beginnen en blijkt al snel dat we twee keer carnaval gaan vieren. 1x in het weekend van 25-26-27 februari en 1x in het weekend van 13-14-15 mei. Dus kunnen we met het protocol weer lekker brainstormen over twee programma’s. Alles wat we normaal in 5 dagen carnaval doen, hebben we nu verspreid over 2 weekenden. In een vogelvlucht:

In de ochtenden van 25 en 26 februari ziekenbezoeken (aanmelden kan via: ziekenbezoek@moesland.nl). 26 februari aansluitend voetballen tegen het G-Team van DAW Schaijk. Het programma voor zondag 27 februari zullen we later invullen.

In mei hebben we voorafgaand aan het carnavalsweekend de pronkzittingen op 6 en 7 mei. Het weekend erop zal de grote Moeslandse optocht niet op Moesmaandag plaatsvinden, maar op Moeszaterdag 14 mei. Op 15 mei starten we met de Goapmèrrege met aansluitend de Jeugdoptocht. Genoeg te doen dus! Je kunt de opname van de MoesNOS2.0 nog terugkijken.

Betekent wel dat de clubs kunnen gaan bouwen! Het zou mooi zijn als we als een van de enige in Nederland een optocht hebben en dan ook nog een om nooit te vergeten. Al zullen de prinses en ik deze jaren sowieso nooit meer vergeten. Chris School zei het al ooit: bouwen, bouwen, bouwen!

Tot slot mochten wij op 1 november het eerste exemplaar van het Moesblad in ontvangst nemen. Het is weer een mooie uitgave geworden. Veel foto’s en gelukkig ook weer heel veel bijdragen van clubs en diverse Schaijkenaren. De MoesNOS2.0 legde het meteen vast natuurlijk.

Tot snel, en nou die bouwschuur in!!

Met twee keer zoveel alaaf,

Prins Twan I