Normaal gesproken de mooiste dag van het jaar. Een veelgehoorde uitspraak afgelopen weekend “Nondeju (of iets van die strekking), maandag voor het eerst werken op Moesmaandag”. Tja…ik niet. Naast het ontbreken van een baan, liegen de werkzaamheden van een carnavalsprins er op dit moment ook niet om. Maar!!! Kijken wat er wel kan/wat er wel gedaan is! Hoppaaa!

Want wat een gave show hebben we met zijn allen neergezet. Fantastisch! Wat een ervaring. Vrijdagmiddag de kaartjes doorgenomen met de grootvorst en alle laatste i-tjes voorzien van puntjes. Daarna met de prinses nog even een ritje gemaakt om onze raad van elf een pakketje te overhandigen, zodat ze niet op een droge kwamen zitten tijdens Moesland Presenteert.

Dan vroeg naar bed, om vervolgens weinig te slapen. Bietje draaien, denken, hebben we alles? Zien we niks over het hoofd? Wat als…?? Uiteindelijk carnavalswagens geteld en in slaap gevallen. Dan relaxed wakker worden, douchen en meteen dat pak aan! Dan mag ik als allerallereerste naar De Potter voor een nieuw projectje wat na carnaval gaat starten. Wordt vervolgd…. Snel mezelf als prijs weggeven voor een online quiz van een clubke Knappe dames. Kids naar het logeeradres en door, want om 13:11 staat alles op de stoep en gaan we. HO! Komt Buddy nog om de hoek gestiefeld vanuit het Weversrijk. Borreltje.

Dan echt op pad. Eerst naar jarige Sophie, dan langs een volverwachting-kloppende-Eenhoorn, om vervolgens even stil te staan bij Arie. De muntenbalie van de stichting oftewel penningmeester. Al 11 jaar, en daar krijg je een mooi speldje voor. Dat krijgt hij dus. Met een “voorzichtig ermee, want ge wit wa ze kosten”, kunnen we door om de volle collectebussen op te halen bij Jumbo en Albert Heijn die daar hebben mogen staan. Nogmaals dank daar voor!

Dan betreden wij onze residentie van carnavalszaterdag: De Phoenix. Het decor ziet er prachtig uit, 1100 meter kabels, camera’s, lampen, geluid, veul technici lopen er rond: alles compleet voor een mooi avondje entertainment. En dat werd het! Wat hebben wij genoten van het enthousiasme van iedereen, maar ook van de gedrevenheid en professionaliteit achter de schermen. Man man. Ja, wij hebben ook ons steentje bijgedragen, maar wij hoeven alleen maar lollig te doen op het podium en de kaartjes te volgen. De heren achter de schermen zorgen dat het allemaal perfect verloopt. Ik wil niemand te kort doen of voorbij lopen, maar met name Harm en Corné hebben op dat gebied van een 10 wat deze avond zou krijgen, een dikke 11 weten te maken: bedankt!

Tja, en dan gaat zo’n avond eigenlijk net zo snel voorbij als een willekeurige andere carnavalsdag. Eigenlijk ook net zoveel gelachen, mooie momenten beleefd, een aantal belangrijke onderscheidingen uitgegeven, toch ook nog best wat gedronken, gedanst tijdens de bingo. Dus ja eigenlijk gewoon CARNAVAL!

Natuurlijk ook een superbedankt voor onze documentairemakers Bas, Jos en René: allen Ambassadeur van het Moesland en ook Theo en John Potjes (prinseigen) met jullie meer dan groene hart voor het Moesland. Hulde kortom aan iedereen die een bijdrage leverde. Plus onze grootvorst! Die had de prachtige taak om dit in banen te leiden. Vorig jaar in januari erin gegooid: succes, nu in een livestream gekiept: succes. MAAR GELUKT! Kneiterveel inzet en enthousiasme: en dat was zeker te merken tijdens de show. Als er zo eentje naast je staat, gaat alles vanzelf. Bedankt.

Tja, en dan vandaag, de dag van de optocht…….EN DIE WAS ER GEWOON! Nadat oa Stijn en Ton, Bas in zijn auto en overall, Joep te voet de optocht hebben gelopen, was er toch ook echt een optocht. Opgezet door Hog Hei en zij. In hun jubileumjaar hebben ze het Moesland voorzien van prachtige creaties, in een stijl zoals we dat van hun kennen: absurditeit, verrassend, opvallend, ludiek, onverwacht, maar bovenal uit een goed groen hart. Bedankt voor het opfleuren van deze toch iets minder fleurige dag. Dit laatste werd nog even bevestigd in de AH door 2 aankomend collega’s oud-prinsen die er eigenlijk ook weinig aan vonden. Met onze prinselijke ziel sleurden we achter onze karretjes aan vullen met boodschappen die op het lijstje stonden. Zonder krenten voor in de pap, die doen we er volgend jaar weer in.

Zoals in mijn proclamatie aangekondigd, gaan we volgend jaar alles dubbel doen, wat we dit jaar oversloegen! Tot die tijd: mooi 111x die documentaire kijken en gruwelijk veul zin kweken voor komend jaar. Want met 11-11, gaan we los!

Alaaf you all and stay safe!

Prins Twan I