Uitkijkend op een prachtig wit landschap en Radio Coronaval op de voorgrond type ik deze column. Vorige week kreeg ik bij een interview met LanderdTV de vraag “Waar zou je zijn als het geen Corona was”. Warming-up voor de wedstrijd tegen het G-Team was het antwoord. Nu zou dat antwoord zijn: ontbijt bij De Notaris en daarna scholenbezoek. Maar de werkelijkheid nu is: een kneitergoeie livestream voorbereiden! Ook superveel zin in.

Maar eerder waren er nog een aantal noemenswaardige gebeurtenissen. Natuurlijk vrijdag de jeugdige talenten van het Moesland mogen bekijken. Wat een show. Dat belooft wat voor de pronkzittingen komende jaren. Natuurlijk ook een bescheiden rol voor het prinsenpaar die goed werden beetgenomen door hun nar. Voor het Moesland eenmalig op TV, voor ons dagelijkse kost. #ADHDOléOlé.

Op zaterdag stond weer een complete dag op het programma. Begonnen met interview op LanderdTV die onze livestream ook echt live gaan uitzenden! Daarna door voor een belangrijke onderscheiding, want ja dat hoort bij carnaval. Orde van het Moesland voor Ellen Stroomberg (die van Jaap, van Oliemeulen, van de secretaris. Voor de goeie orde: dat is 1 persoon). Ellen nogmaals gefeliciteerd, maar bovenal: bedankt! Daarna met de prinses op raambezoek bij al die ruim 140 Moeszakken die dat kunnen gebruiken. Een heerlijke traktatie, sticker en door. Erg leuk en een prachtig alternatief in deze tijd. Niks doen kan altijd nog!

Dan worden we ’s-Avonds, nog voor de avondklok: rustig maar, enorm verrast door onze lieve vrienden van Zot Gefrot. Een mooi pakket om te kunnen genieten. Fantastisch. Ook hier weer: bedankt. Mooi om onderdeel van deze prachtige groep te zijn!

Dan is zondag onze kleine Moesbaby van 2013 jarig: 8 jaar hoezee! We beginnen op speciaal verzoek met een groot stuk kaas en taart als ontbijt. Veel vriendjes, buren en klasgenoten komen langs met de slee om een traktatie op te halen. Heel leuk, heel speciaal ook zo in de sneeuw. Een verjaardag om nooit te vergeten.

Dan mag ik dinsdag nog ene gaan kijken naar de documentaire. Nou ja even: 1,5uur pracht en praal. En daarna nog een uurke of 11 stil van. Wat een meesterwerk! Zorg dat je hem niet mist zaterdag. Subliem gedaan. Zelfs nu kippenvel tijdens het typen…… Tot slot worden we WEDEROM verrast door vrienden: een borrelpakketje van de loonwerker. Met deze borrels komen we de dagen wel door.

Dan nu weer tot de orde van de dag: quiz testen, speech schrijven en vanmiddag naar de grootvorst voor de laatste puntjes op de i. We hebben er kneiterveel zin in. Dus koop nog snel een buukske en zorg dat je zaterdag om 16:00 klaar zit.

Alaaf! Prins Fazand the very first!