Ai, bijna carnaval en dan zou je bijna denken dat het met die perikelen niet doorgaat. En dan laat de prins ook nog eens niks van zich horen, zou er iets zijn? Ja en Nee!
Om te beginnen: carnaval gaat door! Dat het stil is, wil niet zeggen dat er niks gebeurt. We zijn namelijk al vanaf oktober bezig met een mooi programma met carnaval. Ik schreef het al in mijn column van december. Veel van mijn vragen destijds zijn beantwoord, zij het niet allemaal positief.
De Grote Kerstshow is een mooi voorbeeld van wat er wèl kan. Samen met De Potter gaan we er op een vergelijkbare manier iets moois van maken. En nog groter ook! Met de jeugd, een drive-in-stamppot-buffet, verkiezingen, een quiz, bingo met prijzen, de moeskoningin, Moeslands Mooiste en een documentaire over het Moesland. Daarover later meer.

Want wat is er in tussentijd allemaal gebeurd met je, prins? Nou dat zal ik je vertellen. (Oh kak, de coronatijd begint zijn tol te eisen, zit al tegen mezelf te typen…). Nou zo kwam ik dus na een mooie tijd bij Solar thuis te zitten en werd ik meteen geveld door onze vriend Corona. Gelukkig nauwelijks klachten, maar wel twee weken opgehokt. Ook voor een Fazand is dat niet fijn. Maar het was dan wel weer met het belangrijkste drietal om mij heen, ook wel bekend als: de liefste, de enthousiastste en de schattigste.
Nou werkeloos, opgehokt en wel een prima tijd voor hier en daar een online overleg. Tweewekelijks met het protocol (grootvorst, adjudanten, opper en een prinske), maandelijks met de raad van 11, regelmatig met De Potter, WhatsApp-technisch met menig betrokken Moeszak, want: carnaval. Voorbereidingen al weken, nee maanden in volle gang. Daar waar binnenkort dat paard van buurvrouw Janssen weer staat.

Ook in de aanloop naar ons live-event op 13 februari is er al weer veel gebeurd. De finalisten van Moeslands Mooiste zijn bekend. Radio Coronaval is opgericht en komt maar liefst 85uur non-stop op uw trommel- EN netvliezen. Even leek mythische mememaker Moos weer ontwaakt te zijn. Hij keerde echter, na een goeie visvangst door Steukkoffertje, weer terug naar zijn radioproject. Voor de duidelijkheid: deze radio-uitzending is ook live te bekijken #VerwarringAlom.
En dan al die filmpjes: geweldig om te doen! Ook meteen een goeie om mijn editing skills wat op te poetsen. Nar Lars in allerlei poses en zijn club De Stuiterballekes helemaal uit hun dak (zie jeugdpronkzitting op vrijdag 5 februari), prins en prinses menig keer (Moesland Presenteert op 13 februari) en al die andere leuke dingen die voorbij blijven komen.

Zo hebben we afgelopen weekend weer een prachtig Moesblad bezorgd. Niet gecollecteerd, maar je Moesmunten en andere valuta kun je bij Albert Heijn en Jumbo in de speciale bussen kwijt. Dus wel snel klaar: eerder de tijd om dat blad eens van A tot Z uit te lezen. De eerste op zaterdag natuurlijk voor mijn kleine grote vriend. Wat een pracht en wat een werk zit er weer in. Zeker voor de commissie ook heel wat extra werk om alles toch zo goed mogelijk voor iedereen te doen. En dat is grotendeels gelukt! Soms lukt dat niet, maar dan kun je dat natuurlijk even melden. Aanvulling: netjes melden. We vinden altijd een oplossing. Zo buigzaam is de commissie namelijk wel. Ook zij kregen herhaaldelijk te maken met wijzigingen en protocollen waardoor deze krant niet volgens het draaiboek gemaakt kon worden. Mede hierom en de tomeloze inzet en enthousiasme, die in zo’n jaar toch echt wel wat lastiger te vinden is, hebben twee leden van die commissie een onderscheiding van mij gehad: De Orde van het Moesland. Ingrid Spierings en Manon van Zandvoort onderscheidingen met prinsesheerlijke tintjes. Nogmaals dank voor jullie inzet voor het blad: al jaren lang!

Bij terugkomst ook even bij Cas langs. Zo’n coronaverjaardag is ook niet alles, maar als dan de jeugdprins, al je klasgenoten en de prins ook nog eens langskomen dan maakt dat toch wel een hoop goed. Cas: nogmaals van harte!

Tot slot mag je als prins hier en daar ook nog wel eens een cadeau weggeven. Op een receptie, een bezoekje of net wat dan ook. Hoe leuk is het als je dan door vrienden zelf verrast wordt met een cadeau! Een doos speelkaarten met ons logo voor de hele raad van 11. Super vet, super bedankt!

Vanavond moet ik helaas de première van de documentaire skippen vanwege opleiding: zaken gaan voor het meisje. Of ja boeken voor films of iets van ja, uhh. Nou ja, dat dus. Wel balen!! Maar dan houden we dat nog tegoed. (Tegoed, samen met Tequilla de enige woorden die wel goed zijn als er TE voor staat).
Komende week staan ons nog veel filmwerk en interviews te wachten, zodat we dit jaar zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag nog raam- annex ziekenbezoeken afleggen. We gaan dus geen zieke ramen bezoeken, maar vanachter de raam naar de zieken. Wel hun raam, want anders wordt het gedoe natuurlijk.

Tot zover deze column weer. De volgende keer iets vlugger achter elkaar, want anders moet er weer zo’n heel stuk gelezen worden (en getypt, vergeet dat niet).
Voor nu: stay safe, zorg dat je erbij bent 13 februari, blij a ge d’r bent: maar koop wel een buukske!