Onze tweede jaar als prins en prinses is weer begonnen. En hoe! Voorafgaand aan het 11-11 bal hebben we een aantal keren gefilmd voor het jeugd 11-11 bal. Erg leuk om het pak en die schoenen weer eens aan te trekken. Ook heb ik mijn ogen uitgekeken naar onze Jeugdcarnaval, wat hebben die er een lading energie in gestoken om het seizoen voor de jeugd spectaculair te openen. Ook wij waren dus al iets eerder op de hoogte van het een en ander, maar ook in mijn column houd ik dat nog even geheim.

Ons eigen 11-11 bal mocht namelijk ook nog opgenomen worden. Ook dat was een hele operatie, maar konden we iedereen toch zeer goed coronaproof laten voorbereiden. Toni bedankt voor jouw energie in het monteren. Het idee was al snel geboren vanuit het protocol: we gaan de film samen met de raad van elf en het bestuur kijken: online uiteraard. Op de vrijdag voorafgaand verraste de grootvorst en ik iedereen met een bezoekje en een borrelpakketje om deze zaterdag te nuttigen. We werden nagenoeg overal hartelijk ontvangen. Sommige pakte zelfs flink uit.

Zaterdagmiddag verraste een oud-prinsenpaar ons nog met een mandje lekkers en een kaartje. Heel bijzonder.

Op zaterdagavond was het dan zover: de opening van ons tweede jaar. Vooraf een hapje met de grootvorst en diens moeszakinneke voordat de show kon beginnen. We hadden nog even een online woordje voor onze kijkers van raad en bestuur (in vol ornaat allemaal aan de Zoom). Daarna werd de link gedeeld met de film. Dit tafereel maakte op de prins een enigszins vreemde en gehaaste indruk. Vreemd, ik had het met Toni toch goed voorbereid. Ach ja, de film kijken maar. Aan het eind kwam de spreekwoordelijke aap uit de net zo spreekwoordelijke mouw: de laatste scene was aangepast. In tegenstelling tot een gezamenlijke afsluiter, had protocol er een eigen versie van gemaakt. Eentje waarin mijn grootvorst bekend maakt dat we er nog een derde jaar als prinsenpaar aan vast gaan plakken! Wow, super! Ekkes stil van…. Maar niet te lang, want we sloten de avond af met een bingo! Er werden vele prijzen vergeven. Van een pikante foto van prins Twan tot aan een huiskamerconcert van de hofkapel (iedere 3 minuten een MP3 in de app mikken).

Dan zondag: normaal brunchen we dan met de hele organisatie. Dat kon nu niet: WEL WAAR! Alleen niet zoals normaal, maar ja, laat dat maar aan ons over. We organiseerden een drive-inn brunch waarbij iedereen vanuit de auto of stadsbus (wederom in vol ornaat) een pakketje ontving en deze lekker op kon peuzelen. Zeer goed ontvangen en zeer geslaagd. Applaus voor onszelf. Doen we graag. Klappen in het algemeen, maar voor onszelf des te meer.

En dan woensdag……de onthulling van het nieuwe jeugdprinsenpaar…….wat een show! Een mooie film die alle kinderen van de bovenbouw op hun eigen school mochten kijken. De jeugdprins en -prinses werden in het bijzijn van hun hele klas bekend gemaakt: PRINS TIJN I en PRINSES SANNE II. En wat een leuk stel. Dat zagen de prinses en ik al bij de opnamen. We gaan er samen, in het thema van de jeugd, een BIJZONDER mooi jaar van maken. Ook weer eentje om nooit te vergeten. Aan het eind van de film vliegt onze Lars ook nog even het beeld binnen als nar van de jeugd raad. Erg leuk. Een rol die hem op het lijf geschreven is.

Meteen weer telefoon: kunde gij ekkes een filmke opnemen. Tuurlijk! Want ja Prins + camera = geil, of zoiets dan. Oh euh, waarvoor eigenlijk? Voor de Kersthow! Ja ik doe mee. Zo schijnt er dus op eerste Kerstdag een Kersthow te komen, online, interactief, en di en da. Save the date zeiden ze. Nou dat doen we dan maar. Iets met Kerst ook nog trouwens. Belooft erg leuk te worden.

Zo ook dit carnavalsjaar weer. Daar waar overal om ons heen evenementen worden afgelast, gaan wij stug door. Zoals ik van de week al eens aan iemand uitlegde: tot nu toe hebben alles gedaan wat we normaal ook doen. Alleen een beetje anders dan normaal. En dat zit in ons Moesland en eigenlijk gewoon in onze Schaijkse wortels (ik bedoel niet die van op Jonkergouws land hè). Kijken wat er WEL kan.

We kunnen er dit jaar niet omheen, maar we zien het wel: UT KÖMT, ZOEWÈS UT KÖMT.

Houdt um in de boks en tot snel.

Prins Twan I