Hopsakee, daar zijn we weer. Met ALWEER een geweldige week achter de rug en het wordt alleen maar beter! Om te beginnen natuurlijk bij onze eigen Glossy: de carnavalskrant; het Moesblad. Wat is hij gaaf geworden. Van dichtbij heb ik gezien dat er vele uurtjes in zijn gaan zitten, maar die zijn niet voor niets geweest! Ik denk dat dit wel de mooiste editie ooit is geweest. Voor degene die hem niet hebben gehad en/of het niet geloven: ze zijn nog verkrijgbaar bij The Read Shop. Hulde aan eenieder die hier aan heeft bijgedragen.

We beginnen bij Koos Konijn om mijn kleine grote carnavalsvriend het eerste exemplaar van de dag aan te bieden. Van die verrassing wordt hij even stil. Vond mams (die helaas niet haar kleding had afgestemd op het verzoek van de prins) niet erg. Na een lange maar heerlijke wandeling om al die prachtige boeken te bezorgen, mochten we nog op pad. Naar de Keienbijters in Helmond. De Champions League van de topraters. Kan ik daar toch nog eens naar toe, want dat is voorlopig in Eindhoven niet te verwachten. “Vriend” Stefan had geregeld dat we met 14 Moeskoppen sterk, gereserveerde plaatsen hadden. Dus samen met het protocol, het jeugdbestuur en aanverwanten die kant op. Geen dure spullen mee, want ja: Helmond. Het was een mooie avond, met erg goeie buuts en leuke dingetjes van de plaatselijke raad van 11. Indrukwekkend was de snoekduik van Rob Bouwman die met ton en al “head-first” ongepland het podium verliet. Auw.

Zondag de 7e verjaardag van onze Moesbaby gevierd met familie en vrienden, even geen confetti. Ok moi (spreek uit als moi). Maandag protocolvergadering. Oftewel vergaderen met Grootvorst, Adjudanten, Opperraadsheer en moi (spreek uit als mwa, niet dat ik onverschillig ben, maar zo zeg je dat nou eenmaal in Frankrijk. Best lange zin eigenlijk om mezelf aan te duiden. Ach, ik ben per slot van rekening ook wel de prins van HET Moesland). We nemen dan het draaiboek van dag tot dag door en vullen de onderscheidingen in. Tussendoor komt Gerben (die van Ut Lupt) de tegels voor de 22-jarige jubilarissen nog brengen. Super mooi geworden! Joost: storten.

Dinsdag trainen met het G-Team, een prima voorbereiding voor de zware wedstrijd op 15 februari. Maar wat schetst de verbazing?? De training wordt afgelast vanwege slecht weer. Mmm, is dit echt zo of wordt het ze toch wat heet onder de voeten? Zouden we na 3 oorwassingen toch eens gaan winnen en proberen ze dat te voorkomen door de training niet door te laten gaan?? Volgende week dinsdag weer een poging.

Nou ja, wel een mooie gelegenheid om eens bij mijn club Zot Gefrot te gaan bouwen. “Wie gaat er dinsdag mee bouwen?”. Oh oh, verschrikte gezichten: “dat is denk ik niet de bedoeling?”. In eerste instantie dacht ik dat dit met mijn bouwkunsten te maken had, maar al snel blijkt dat de wagen geheim is voor het prinsenpaar. Nadat de rayonhoofden bij elkaar zijn geweest, is er toch witte rook: de prins mag toch komen. De wagen moet toch af. Nog even probeert iemand “als hij ons maar niet van het werk houdt….”. Maar niets van dat. Lekker gebouwd, koude handjes, een hoop slappe klets en harde en vooral slechte muziek aan. Topavond!

Dan de woensdag alweer, en alweer: carnaval! Eerst komt Emma de scepter ophalen, want dat hadden we zo afgesproken. Ze gaat op school een spreekbeurt geven over carnaval. En ja, dan is het natuurlijk wel heel leuk als je DE scepter van de prins kunt meenemen om te laten zien. Dan even snel een hapje uit onze nieuwe oven. Voegt verder niets toe aan het verhaal, maar er is geen woord van gelogen. Vervolgens met Grootvorst Alex naar DE Reek voor een kort overleg voor KeeMoes. Een evenement waar ik, en ook prinses Debby begreep ik, erg naar uitkijk. We nemen het programma door en wat blijkt: nog meer deelnemers dan vorig jaar. Yes! Nog meer plezier maken daar. Nu al zin in dus.

Dan tot slot de optocht. Wow, deze groeit nog steeds! 2 grote loopgroepen minder, maar wel 2 kleine loopgroepen meer! Evenveel individuelen, maar let op…….weer 2 extra wagens! 16 wagens dit jaar, hatsjee. Daar waar het op plekken minder lijkt te gaan, wordt het hier alleen maar meer. Zo staan we bijvoorbeeld ook op de 5e plaats als het gaat om zoekopdrachten naar “carnavalskleding” volgens beslist.nl. Een extra spiegeltent met carnaval. Een grote verrassing bij de ontbinding van de optocht. En dit jaar twee tunes van onze prins. Traditioneel zal de main-act pas op vrijdag met carnaval worden gepresenteerd, maar DJ Mooszkowicz gaf zijn kneiter deze week al vrij. Supervet om ook hier weer een kleine bijdrage aan te mogen leveren. Prinske Twan en Moos take over!

Tot snel weer, dan zal ik weer mijn spannende avonturen voor jullie optekenen. Zo gaan we bijvoorbeeld nog naar de pronkzitting in De Reek, met een touringcar naar de prinsenreceptie van de 30e prins Bock d’n Urste in Eindhoven, zondag het dansfestival en nog heul veul meer. Dag kijkbuiskinderen, tot later.

Alaaf, alaaf, alaaf!

Prinske Twan d’n Alleruurste!