Gadver wat vliegt de tijd. Gelukkig is dat met de carnavalsdagen vaak niet en weet ik vaak niet hoe ik die door moet komen….. Kak. Wederom een hele vette week achter de rug. Nog wat (muziek)geheimen voor de boeg voor jullie, maar daarover later vast meer.

Natuurlijk de week van de pronkzittingen. Wat een top-avonden hebben wij beleefd. Veel gelachen en met bewondering gekeken naar alle acts. Zang, ton, dans en vooral humor! Wat een talent hebben we toch in ons prachtige Moesland. Er werd door de uitblinkers van de avond nog even een oproep gedaan om op Petra Potjes te stemmen als Moeskoningin. Het zou leuk zijn, mits ze het niet te drrrrruk heeft. Als snor op de taart mochten Alex en ik ook nog eventjes draaien op de after party met onze vrienden van het welbekende snorrige feestcafé. Heerlijk. Zo ook de afloop in de jacuzzi met onze zojuist ontvangen Moesgroene zwembroek in de maat one size fits almost all.

De zondag erna nog even op bezoek in Zottendael, dat is in Ewijk en niet waar de Flodders wonen. Alhoewel er een paar best voor door konden. De man van een collega van de prinses oftewel: Michel en Sandra van de raad van 11 en dan daar de buren van, ja en dan daar de zoon van die is getrouwd met iemand en daar dan weer een collega van of ja dus haar man: die is dus prins van De Dijkvelders geworden: Prins Scoop d’n Urste. Leuk om ze even te feliciteren. Ondanks de zorgvuldige voorbereiding van grootvorst Alex, was ik bijna vergeten te vermelden dat we beiden op een paartje schitterende schoen van de firma Kops uit: Schaijk! liepen. Ook hij was er blij mee, ook hij zag er daardoor prima uit en ook hij liep er heerlijk mee. Daarna weer door naar het volgende optreden: de opening van Schon Pekske. Wat is de winkel mooi geworden en wat is het nu al een succes. De oproep voor het aanvullen van de voorraad is al uitgegaan.

Nou, en na de pronkzitting komt natuurlijk de carnavalskrant. Ook daar kijken we erg naar uit. Ondanks dat de prinses zich als commissielid met de inhoud heeft bemoeid, blijft het voor ons dit jaar extra speciaal om hem te mogen ontvangen. Onze eigen Moes-Glossy. Spannend. Oproep aan allen: neus tegen den raam en klaarzitten om het boek der boeken te ontvangen. Van Anja begreep ik dat het boek in de Readshop top 11 met stip op de 1e plek is binnengekomen, net onder het plaatjesboek van DAW bij Albert Heijn. Oh ja het plaatjesboek: menig ouder schijnt geschrokken te zijn van een gil tijdens het openmaken van de zakjes. Wat blijkt: IK HEB DE PRINS!? WAAAH!? Haha, hoe bijzonder.

Ook mooi om te vermelden dat onze club Zot Gefrot weer een clublid rijker is: Maud. De dochter van Willian en Lysanne. Bij deze nogmaals gefeliciteerd en geniet er van. En aan onze penningmeester Maarten: contributie familie Van Kreij graag ophogen. Letterlijk tijdens het tikken van dit stuk rollen de eerste foto’s van onze gigantische praalwagen op de App binnen: er kan geplakt worden! HAHA: ze zijn weer verwijderd: blijkbaar verkeerde app-groep. Van het weekend even de schuur in lopen ????

Tot slot de grappen en grollen op de Facebookpagina “Mythische miems voor Schaijkse minsen“. Naast alle aandacht elders ook erg leuk om hier het middelpunt van deze malle fratsen te zijn. Ga zo door, wij laten ons graag verrassen. Zoals jullie weten zit er portretrecht op de foto’s en kunnen jullie een gepeperde rekening tegemoet zien. Maar dat zijn jullie van ons g€w€nd!

Een driewerf alaaf van jullie Prins Twan I.