De optochthoofdstad van Nederland, dat durf ik het Moesland toch zeker wel te noemen. Ieder dorp of stad is wel ergens de hoofdstad in. Voetbalhoofdstad, modehoofdstad, kaashoofdstad en noem maar op. Maar met een grote stijging in het aantal deelnemers, maar vooral bij de wagens (+3 !!) kunnen we onszelf met recht de optochthoofdstad van Nederland noemen.

Wat een week hebben we er weer op zitten. Tjongejonge, al bijna een boek vol geschreven en nog geen confetti in mijn bier gehad. Vrijdag, Valentijnsdag, die vier je natuurlijk met een prinses. Alleen was mijn eigen prinseske weg, dus prinses Debby uit het Kêlerijk maar gevraagd. Die kwam ook graag langs. En prins Joost van de Smouskes. Zo konden we nog een keertje ons programma voor de Erewijn doornemen en uitwisselen wat we allemaal al hadden gedaan. Mooi overlegje op stand. Het cadeau van de prinses vol met lippenstift heeft een mooi plekje gekregen, al stond die op haar slaapkamer vast ook niet slecht. (hier staat dan zo’n “whoeps”-smiley).

Daarna vroeg naar bed, want op zaterdag stond ons een belangrijke wedstrijd te wachten. Die tegen het G-Team van DAW. Meer dan ooit gebrand om te winnen na drie verliespartijen, lukte het ons eindelijk te winnen. Ik miste in het verslag nog wel de zinsnede “De met vier doelpunten uitblinkende prins nam vol trots de Moeslandcup in ontvangst”, maar enfin. Waar het om ging was dat het gezellig was en ik veel lachende gezichten heb gezien. Zelfs nog een paar felicitatieberichten op mij telefoon ontvangen van enkele spelers van het G-Team. Dat is sportiviteit, dat is het Moesland. Ook de dag erna, nog steeds allemaal lachend en terugkijkend op een mooie wedstrijd. Noemenswaardig (aldus de winnaar, ha).

De aansluitende middag bij het KBO was ook gezellig. Zoals beloofd werd er meer gedanst dan ooit en zijn er reeds plannen gesmeed voor optredens in 2021. Daarover later vast meer. Dan zondag op naar de Knoerissen in Uden. We hebben daar prins Porcellus LV (Roland de Laak) mogen feliciteren met zijn aanstelling als de 55e prins. We hadden elkaar in 2016 al eens ontmoet tijdens andersOmdernemen wat we destijds organiseerde en hij spreker was. Dat kwartje leek echter pas op het podium te vallen. Bij het overhandigen van een heerlijk flesje “Beleef Schaijk” bier, beloofd hij er de 20e en 21e juni bij te zijn met zijn hele gevolg. Ook wist hij zich te herinneren dat uitgerekend ik de eerste was die hem na de onthulling via WhatsApp feliciteerde. Wèr uurste, het wordt een mooie carnaval!

Na een klein hapje bij de Subway en de Mac door naar De Reek waar het KeeMoes-bal weer plaatsvond. Ook dit jaar lag de presentatie in handen van de hoogheden zelf. Alles prima voorbereid door mijn grootvorst Alex, zodat wij het alleen maar voor hoefde te lezen. Dat deden we samen dan ook erg goed. Aldus ikzelf. Veel gelachen, gezongen en gedanst. Wat geniet iedereen toch van deze middag en wijzelf misschien stiekem nog wel het meest. Nou ja, stiekem. In het midden voor op het podium kan er niet veel stiekem (ook niet geprobeerd trouwens). Vervoer deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een schitterend busje van de Cornilles uit Zèlland. Bedankt Joost, vriend. Laatstgenoemde gaf aan dat zijn schoonzus Anja vandaag feest had vanwege haar 50e verjaardag. Nou, daar kunnen we dan wel even langs. Niet alleen heeft ze mijn pak voorzien van ritsen, kleine reparaties etc, maar ook de jurken van de prinses en ons Malou zijn door Anja aangepakt. Nogmaals gefeliciteerd, bedankt voor de gezellige afsluiter en tot mi dees daag.

Tja, dan maandag. De avond van de meest onstuimige vergadering van het jaar. De voorbereiding met de raad van elf. Net een wei jonge taurossen die niet kunnen wachten om een nietsvermoedende toerist van zijn fiets te willen duwen. Zo’n zin in carnaval allemaal. Gelukkig verloopt alles prima en weet Alex alles in goede banen te leiden waardoor we zelfs voor 23:11 al klaar zijn. Hulde en nutjes, want die horen erbij. Dinsdag komen Akram en Rickert nog even langs voor het plaatje. Even in de microfoon blèren, want de rest hebben ze al tot in de puntjes voorbereid. Topartiesten. Het is een mooi eindresultaat geworden. Donderdagnacht is het momento, dan zal hij online gaan en kan iedereen hem beluisteren. Bedankt heren.

Maar dan het weer. Dat hebben we niet onder controle. Hopelijk houdt Ellen een bietje haar gemak. Hopelijk is het goéd weer….hopelijk is het goed wéér……..hopelijk is het goed weer.

Tja, en dan zit het er aan te komen: ZIN IN!!!! Heel veel zin in! Meer kan ik er niet over zeggen.

Zin in:
…de bezoekjes vrijdag aan scholen, verzorgingstehuizen, pastoor en natuurlijk de kroeg.
…de Erewijn, etentje met mijn club, uitreiking van diverse onderscheidingen met als hoogtepunt de zilveren Moestop.
…de koenck, ochtendmis en jeugdoptocht.
…de grote optocht met prijsuitreiking en de goapmèrrege.
…een broodje kroket.
…gezellig buurten en dansen met (bijna) iedereen.
…heel het Moesland.
……CARNAVAL!!!

Zeker tot mi dees daag,

Ullie prinske Fazand d’n Urste!