Zo, dan gaan we die beloofde column voor de site ook maar eens schrijven.

*Voegt “Columnist” toe aan CV.

Na het 11-11 bal is er alweer een hoop gebeurd. Globaal wist ik natuurlijk al wel iets van carnaval, maar dat het zo heftig zou zijn had zelfs ik niet verwacht. WAT GAAF!
Wat is het gaaf om zoveel enthousiaste reacties, appjes en kaartjes (!) te ontvangen.
Wat is het gaaf om dat pak met steek en die prachtige schoenen steeds aan te mogen trekken.
Wat is het gaaf om elke ochtend wakker te worden naast een prinses en alles wat daar verder nog bij hoort.
Wat is het gaaf om voor een simpele boodschap een uur onderweg te zijn, omdat nagenoeg iedereen je aanspreekt.
Wat is het gaaf om structureel als “prinske” aangesproken te worden.
Wat is het gaaf om overal bij te mogen zijn en ook nog eens vooraan te mogen staan. En soms ook nog met microfoon!
Eigenlijk is gewoon alles wel gaaf.

Dat gave is ook allemaal wel nieuw en dat is niet het enige wat nieuw is. Want naast mijn nieuwe functie als prins, hebben we ook een nieuw huis. De prinsenwijk heeft wéér een prins. In de 13 jaar dat de wijk bestaat 4 prinsen huisvesten, zegt toch wat. De huisprijzen zijn wederom enorm gestegen begreep ik. Buren: graag gedaan, ik heb geregeld dat dit buiten de WOZ blijft.

Als klap op een glas bier (want vuurpijlen mag niet meer) heb ik ook nog een andere baan. Ik ben sinds 1 januari het zonnetje in huis als medewerker van Solar Concept. Een dynamisch bedrijf waar ik mijn ervaring en creativiteit mooi in kwijt kan. “Mijn toekomst ligt op het dak”.

Maar dan staat de carnaval al weer aan de spreekwoordelijke deur te kloppen. En dan niet zo’n keukendeur waar het niet altijd rozengeur is. Eerst hebben we natuurlijk een prachtig bedrag opgehaald voor Serious Reuqest (ongeveer 1% van het landelijke totaal!), mocht ik bij Kops meerijden in een zijspan, hebben we Grootvorst Alex geïnstalleerd en wordt er binnenkort de pop-up store Schon Pekske geopend. Met de Moesacademy op pad geweest en gezien dat het met de optocht wel weer goed komt. Er wordt weer veel, groot en mooi gebouwd!

En dan gebeuren er natuurlijk nog allerlei dingen achter je rug om. En voor iemand die alles wil weten en van op de hoogte wil zijn, is dat best lastig. Acts voor de pronkzitting over jou, foto’s die opgevraagd worden, berichten op de Zot Gefrot app die meteen weer verwijderd worden, gesprekken die vaag worden als je ergens aansluit. Gaaf.

Zoals ik het nu ervaar, leeft carnaval nog meer dan ooit! Het lijkt wel of letterlijk iedereen met carnaval bezig is. En dat is pas gaaf! Zo krijg ik van deoptocht.nl tijdens het columneren een appje met “moet je deze jingle voor mijn internetradio eens horen”. Super gaaf allemaal!

Ik ga komende weken genieten van alles en iedereen. Met als eerste natuurlijk de pronkzittingen op zaterdag en jeugdpronkzitting op zondag. En vast nog veel meer.

Zoals jullie je best doen voor ons Moesland, ga ik mijn best doen snel weer een column te schrijven,

Prins Fazand blêft oe verrassen!